Escola de mar 2018

L’Escola de Mar, en el marc de Begur Sotaigua, s’enfoca exclusivament a les escoles be- gurenques, alternant cada any una o altra escola. Enguany, toca el torn de l’Escola Olivar Vell d’Esclanyà.
Es dividirà en tres grups, classificats en petits, mitjans i grans, amb el següent programa:

PETITS: conservar el coneixement de la pesca artesanal.

Taller: adaptat a la seva edat, on es proporcionen unes fitxes per identificar estris i espè- cies que després veuran a la cala. A càrrec de Cesc Soley.
Projecció: pel·lícula submarina per a nens on surten cavallets de mar, meduses, peixos i llagostes.
Activitat: l’autocar els deixarà a la cala de Sa Tuna, on coneixeran en Llorenç, pescador begurenc, que els ensenyarà la barca de pescador, estris i probablement podran tocar algun peix.

MITJANS: educació i gestió de les zones costaneres. Els hàbitats.

Taller: presentació dels hàbitats del litoral de Begur amb fitxes identificadores de la flora i fauna. Es lligarà l’activitat amb una descoberta de la cala de Sa Riera.
Projecció: pel·lícula Observadores del Mar acompanyada d’una explicació de l’exposició temporal a Mas d’en Pinc.
Activitat: l’autocar els deixarà a Sa Riera i es farà un recorregut des de l’espigó de la Punta d’es Pi fins al mirador de la Sultana, comentat per un dinamitzador voluntari.

GRANS: el canvi climàtic a les zones costaneres.

Taller: a càrrec de Cesc Soley, estructurat ja per a joves científics i observadors.
Presentació: presentació i interpretació del patrimoni natural del Camí de l’aigua: zones d’alzinars, de ribera, feixes, antics horts i elements vinculats a la cultura de l’aigua: pous, safareigs, cisternes, galeries i un molí.
Activitat: ruta a peu comentada des de Mas d’en Pinc, pel camí de l’aigua, fins a la cala de Sa Riera, on l’autocar els recollirà per tornar a l’escola. Les dues activitats, presentació i ruta a peu, són a càrrec de Sandra Bisbe.